Az internetes doméncímek azonosításán alapul az IBM új, kéretlen levelek (spam) elleni megoldása. Az amerikai cég kutatói elmondták, hogy a FairUCE (Fair Use of Unsolicited Commercial Email) fantázianevű eszköz egyelőre nem teljes értékű spamellenes termék, hanem inkább egy olyan technológia korai változata, amely egyszer majd széles körben is használható lesz. Eltérően sok spamszűrő technológiától, amely az üzenet tartalma alapján határozza meg, hogy az adott e-mail kéretlen üzenet-e, az IBM megoldása a levél forrásának azonosításával dönti el a kérdést. Az e-mail szerverekre telepített szoftverek kiemelik az IP-címeket az üzenetekből, és öszszehasonlítják azokat az ismert spamadatbázisokban szereplő adatokkal.
Az IBM új megoldásának létjogosultságát mutatja, hogy a társaság adatai szerint napjainkra az e-mail forgalom 76 százalékát a kéretlen levelek adják. A spamek elleni küzdelemre ebben az évben várhatóan mintegy 17 milliárd dollárt fordítanak majd az amerikai vállalatok.
Az e-mailek eredetét vizsgáló megoldás a spamek kiszűrése mellett segíthet az adatlopásos csalások, illetve az olyan internetes bűncselekmények megfékezésében, amelyeknél tömegesen küldenek szét üzeneteket.

VG.hu, 2005. április 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr411187564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása