Az aláírásgyűjtések során rögzített személyes adatokat csak az adott célra lehet felhasználni - hívta fel a figyelmet az adatvédelmi biztos, aki szerdán egy politikai marketingtörvény megalkotását ajánlotta a képviselőknek. Péterfalvi Attila az Országgyűlés önkormányzati bizottságának ülésén éves beszámolási kötelezettségének tett eleget, amikor kérdésekre válaszolva emlékeztetett arra, hogy még a helyi, települési ügyekben indított kezdeményezéseket is be kell jelenteni az általa vezetett hivatalnak.
Az így összegyűjtött adatokat meg kell semmisíteni, és a személyes adatokat más célra nem lehet felhasználni - mondta arra a felvetésre, hogy a helyi ügyekben indított kezdeményezések adatait több esetben később politikai célokra használják fel.

HVG.hu, 2005. május 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr561189203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása