Két amerikai szenátor abban látja a megoldást, ha a kémszoftverekből befolyó hasznot - a drogtörvény előírásai szerint - elkobozhatnák, és az így befolyt összeget a bűnüldözés hatékonyságának javítására fordíthatnák. Ez nemcsak a készítőket bizonytalanítaná el, de egyben jótékony hatással lenne a bűnüldöző szervezetek munkájára, nagyban hozzájárulva a finanszírozási kérdések tisztázásához.
A Spy Block viszont elsősorban arra koncentrált, hogy milyen módon lehetne megvédeni a fogyasztókat a kémszoftverekkel szemben, míg a mostani javaslat a bűnüldözés, valamint a jelenlegi jogszabályok kiterjesztésére és hatékonyabbá tételére irányul.
A Szenátus e két eltérő koncepció közül választhat, de az is előfordulhat, hogy a testület a javaslatok ötvözésére utasítja majd azok kidolgozóit.

SG.hu, 2005. május 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr651189226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása