A kormány elfogadta az elektronikus információszabadságról szóló törvény tervezetét, amely előírja a közérdekű adatok interneten való közzétételét.
Jövő január 1-től, illetve 2007. január 1-től fokozatosan lehet majd az információkhoz hozzájutni - tette hozzá. Az elektronikus információszabadságról szóló törvény még átláthatóbbá teszi az állam működését - mondta a kormányszóvivő. Példaként említette, hogy a jogszabály lehetőséget ad majd a minisztériumok, önkormányzatok, oktatási, kulturális intézmények, bíróságok működésével, szervezeti felépítésével, személyi, gazdálkodási adataival, az általuk alkotott jogszabályokkal, rendeletekkel, különböző intézkedésekkel kapcsolatos információk elérésére.

HVG.hu, 2005. május 19.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr441189236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása