A fejlődő országok erőfeletti felzárkózási kísérletei ellenére tovább nőhet a globális digitális szakadék az OECD legfrissebb jelentése szerint. A lemaradásban lévő országok, mint Malajzia, Nepál és Nigéria nehezenn kiépített internethálózatai ki vannak téve olyan terheléseknek, mint például a kéretlen levelek, ezek az országok pedig sem technikai felkészültséggel, sem hálózati sávszélességgel és tőkével nem rendelkeznek ahhoz, hogy harcoljanak ezen problémák ellen.
A jelentés szerint a fejlődő országoknak szakképzett "mentőcsapatok" felállítására is szükségük lenne, melyek gyorsan tudnának reagálni a főbb internetes támadásokra és sebezhetőségekre. A spam elleni harc első lépésének ugyanakkor itt is egy kéretlen levelek elleni komolyabb, akár kormányzati szintű szabályozás bevezetését tartanák indokoltnak.

HWSW.hu, 2005. május 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr551189276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása