Mivel a kéretlen elektronikus reklámlevelekkel érkező vírusok hasonlóképpen működnek, mint a HIV-vírusok, egyes kutatók szerint összefüggés lehet a spamszűrő szoftverek és az AIDS ellenszere között.
Legalábbis így vélekednek a Microsoft Research, a Seattle városában található Washington Egyetem és az ausztráliai Royal Perth Hospital kutatói. Jelenleg már különböző tesztek zajlanak, amelyek során a szakemberek azokkal az ellenanyagokkal kísérleteznek, amelyeket a Microsoft spamellenes szoftverének a működése alapján fejlesztettek ki. A spamellenes szoftver módszerének segítségével a kutatók több millió HIV-vírus-törzset tudtak jóval könnyebben és egyszerűbben áttanulmányozni, mint a korábbi módszerek alkalmazásával.

SG.hu, 2005. június 3.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr251189293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása