A magát spam-királynak nevező Scott Richter és annak cége az OptInRealBig.com kiegyezett a Microsofttal, hogy annak 7 millió dollár kártérítést fizessen, amiért elárasztotta az MS-szervereket kéretlen leveleivel - adta hírül a szoftvervállalat ma Redmondban.
A Microsoft még 2003-ban nyújtotta be keresetét a spammer ellen, mert az naponta több mint 250 millió spam-üzenetet küldött szét álnéven hamis e-mail címekről és az MS-szolgáltatást igénybe vevőket nap mint nap spamok millióival bombázta.
A megállapodás arra is kötelezi a spam-királyt, hogy a jövőben nem küld kéretlen elektronikus leveleket olyan személyeknek, akik abba nem egyeznek bele, továbbá Richter köteles tiszteletben tartani az anti-spam törvényt. Scott Richtert az egyik legveszélyesebb spam-küldőnek tartják a szakértők, aki fénykorában évente közel 40 milliárd kéretlen üzenettel árasztotta el az internetezők postafiókjait.
"Kötelezem magam, hogy a jövőben csakis azok kapnak tőlem ilyen jellegű e-maileket, akik ezt igényelik"- hangzanak Richter szavai egy sajtóközleményben.

PrimOnline.hu, 2005. augusztus 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr951189854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása