Amennyiben bűnösnek találják az ellene felhozott vádpontokban, akkor az adatlopási ügybe keveredett Snipermail nevű spamküldő cég vezetője akár 640 év börtönbüntetést is kaphat.
Ez az ügy - egybehangzó állítások szerint - az amerikai igazságszolgáltatás történetének legnagyobb adateltűnési esete. A gyanúsítottak 1,6 milliárd személyes adatot tulajdonítottak el. A tervek szerint az Arkansas szövetségi államban lévő Little Rockban (Bill Clinton szülővárosában) a bíróság még ezen a héten ítéletet hirdet a büntetőperben.
Scott Levine, a Snipermail cég egykori vezetője - a vád szerint - 1,6 milliárd személyes adatot lopott el a Acxiom cégtől, amely a világ egyik legnagyobb marketing és vásárlási tanácsadója. Levine a bizalmas adatokhoz a cég egyik FTP-szerverének biztonsági hibáját kihasználva jutott hozzá.

SG.hu, 2005. augusztus 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr421189868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása