Polt Péter legfőbb ügyész fegyelmi vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, kit terhel a felelősség azért, hogy a Kulcsár Attila és társai ellen benyújtott vádiratban a gyanúsítottak személyes adatai is olvashatók voltak.
A főügyészség meghirdetett szándékával ellentétben egy olyan korrektúrapéldány került fel a világhálóra, amelyben az ügyben érintettek személyes adatai (mint például a teljes név, lakcím, anyja neve, személyi igazolvány száma) egy közönséges Word programmal is bárki számára egyszerűen visszaállíthatók voltak.
A főügyészséget állítólag az origo nevű internetes portál figyelmeztette az adatvédelmi szempontból igencsak aggályos malőrre. A vádiratot egyébként rövid időn belül teljes egészében eltávolították a Legfőbb Ügyészség honlapjának oldaláról, de az kis idő elteltével újra felkerült az internetre - immár az a változat, amelyet eredetileg is nyilvánosságra kívántak hozni.

Ma.hu, 2005. augusztus 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr131189895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.