Hétfőn az EU úgy döntött, hogy beleegyezik a légitársasági ügyfelek adatainak Kanada számára történő kiadásába.
Az Egyesült Államokkal szemben Brüsszel már egy éve "beadta a derekát". Az EU-USA utasjegyzék-egyezménye sok bírálatot váltott ki, amiatt még bírósági eljárást is kezdeményeztek.
Franco Frattini igazságügyi biztos új, a személyes adatok biztonságának védelmét szolgáló javaslatot terjeszt a döntéshozók elé. Brüsszelben ugyanis aggódnak amiatt, hogy a terrorizmus ellenes intézkedések sértik a személyiségi jogokat.
Az adatvédelmi javaslat a tagországok általános jóváhagyására vár, ám a részletek egyelőre nem ismeretesek. Kiszivárgott hírek szerint új szabályok rendelkeznek majd a titkosságról, az információ- feldolgozó rendszerek biztonságáról, a jogorvoslati lehetőségekről és a kötelezettségekről, továbbá a jogsértéskor esedékes bírság mértékéről. A javaslat a tagországok felügyelő testületeiből összeálló uniós munkacsoport kialakítását is tartalmazza.

ma.hu, 2005. október 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr671198646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása