Napjainkban a számítógépes felhasználók és a cégek egyik leginkább gyűlölt ellensége a spammer. Ezt nem is lehet csodálni, hiszen lassan mindent elborít - legyen szó céges vagy magán elektronikus postaládákról - az elektronikus szennyáradat. A brit Peter Francis-Macrae bizonyára megemlegeti azt a napot, amikor először küldött spam e-mailt valakinek. A 23 éves fiatalembert ugyanis a Peterborough Crown Court bíróság nem kevesebb mint hat év börtönre ítélte. A férfi éveken keresztül Weaselboy néven folytatta a spamtevékenységét, sorsát azonban nem kerülhette el.
A spammert a brit rendőrség összesen kétezer esettel hozta összefüggésbe és az általa okozott kár összege eléri az 1,6 millió angol fontot.

SG.hu, 2005. november 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr851199695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása