A dán cégeknek 100 koronába kerül majd minden reklám e-mail vagy sms - legalábbis, ha a koppenhágai Parlament elfogadja a konzervatívok javaslatát.
A dán Konzervatív Párt drasztikus lépéseket kíván tenni az ingyenes hirdetések ellen: azt javasolták, hogy ezután a cégek minden potenciális ügyfélnek küldött ún. spam, azaz nem kívánt reklám-sms vagy e-mail után 100 koronát (3000 forintot) fizessenek. Az ötletet egy nemrég lezárult per adta: a koppenhágai Debitel telefontársaságot 400 ezer koronás (120 millió forintos) pénzbírság kifizetésére ítélte a bíróság a mintegy 50 ezer spam miatt, amelyeket magánszemélyeknek küldtek.
A konzervatívok szerint a spam műfaját büntetőjogi szempontból kellene megvizsgálni: a nem kívánt üzenetek gyakorlatilag zaklatásnak minősülhetnének. "Reméljük, hogy a kemény pénzbüntetés megelőző hatású lesz, és sikerül az emberek magánélethez való jogát ismét megerősíteni" - nyilatkozta a javaslat kapcsán a sajtónak a párt szóvivője, Per Orum Jorgensen.

MA.hu, 2005. november 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr691199715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása