Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos egy hónapja állampolgári bejelentés nyomán vizsgálatot indított a Szcientológia Egyház adatgyűjtési szokásairól.
A bejelentő azt sérelmezte, hogy a munkahelyén olyan kérdőíveket kellett kitöltenie, amelyekben személyes adatokat széles körben kellett megadnia önmagáról és más személyekről. Pár héttel korábban a parlament honvédelmi bizottságának ülésén szintén téma volt egy olyan, állítólag hazugságvizsgálatra is alkalmas készülék, amelyet az egyik magyarországi kis egyház akart behozni az országba. Az ülésről azonnal kizárták a sajtót, de már percekkel ezután úgy hírlett, hogy a Szcientológia Egyházról, az E-méter nevű vallási eszközükről lehet szó.
Fritzlauf Lajos, a Szcientológia Egyház vezető szerzetese minden elképzelhető fórumon tagadta ezt a hírt. Krispán István rendőralezredes szakvéleményét lobogtatta a kezében, és arra emlékeztetett, 2001-ben már készült szakvélemény az E-méterről. Ebben az áll, hogy nem minősül poligráfnak. Fritzlauf azonban kihagyta az idézett mondat folytatását, miszerint: az E-méter "hazugságvizsgálat céljából történő felhasználása sem kizárható".

NOL.hu, 2005. december 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391202036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása