Miután minden, a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-vel még folyamatban lévő peres ügye lezárul a parkolási cég gazdálkodási adatai nyilvánosságáért harcoló civil szervezetnek, a Lát-Kép Egyesület kész az adatvédelmi jogok országgyűlési biztosához is fordulni - mondta lapunknak az egyesület elnöke.
Hanzély Ákos emlékeztetett, hogy nemrég másodfokú döntést hozott a bíróság abban a perben, melyben arra voltak kíváncsiak: a Centrumnak 2000 és 2006 között milyen bevételei voltak, abból mennyit fordított személyi kiadásokra és mennyi jutott a fővárosi önkormányzatoknak az általuk beszedett parkolási bevételekből. Szerintük ez közérdekű adat. Ezt első fokon - tavaly szeptemberben - még a bíróság is így vélte, majd megváltoztatta a döntést. A másodfokú határozat szóbeli indoklásában az hangzott el, hogy a feltett kérdés nem értelmezhető, így a cég nem köteles kiadni az adatokat.
Van azonban egy másik, még folyamatban lévő perük is - tette hozzá Hanzély. Ebben már arra kérdeztek rá: a 2000 és 2006 közötti időszakban milyen, egymillió forint feletti szerződési voltak a cégnek - ez alapján szerintük a befolyó pénz legalább jelentős részének útja követhető. Baltai Levente, az egyesület jogi képviselője elmondta azt is: a pert első fokon megnyerték, várják a másodfokú tárgyalást. Próbáltuk elérni Szalai Annamáriát, a Centrum Parkoló Rendszer Kft. jogi képviselőjét, de nem reagált megkeresésünkre. Nem könnyíti a tisztánlátást, hogy a bár a hét fővárosi kerület - I., II., VI., VII., VIII., XI., XII. - önkormányzati tulajdonú útjain a Centrum Parkoló Rendszer Kft. üzemelteti a 32 ezer parkolóhelyet, ám az önkormányzattal elszámolási viszonyban már nem ez a cég, hanem az azt 90 százalékban tulajdonló Centrum Parkoló Kft. áll. Utóbbinak többségi, 90 százalékos tulajdonosa Kupper András. Az ő unokaöccse - szintén Kupper András - az előző ciklusban a fővárosi közgyűlésben, jelenleg a XI. kerületben igazgatja a Fidesz-frakciót.

Nepszava.hu, 2009. január 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr931210465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása