Németországban is nagy felzúdulást keltett, hogy a kormány adatvédelmi aggályokra hivatkozva nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy kik kaptak az EU kasszájából közvetlen agrártámogatást. Brüsszel már szankciókkal fenyeget, és értetlenül áll a német kifogások előtt, amire eddig még sem a németek, sem mások nem hivatkoznak.
Az országban nem csak az ellenzék, de a kormánypártok politikusai is arra szólítják fel a kormányt, hogy minél előbb tegyen eleget a kötelezettségének, amit az EU írt elő ugyan, de annak idején Berlin sem emelt kifogást.
Azzal érvelnek, hogy így az esetleges szabálytalanságok gyanúja merülhet fel. Ilse Aigner az illetékes miniszter még mindig adatvédelmi aggályokkal van elfoglalva - írja az azta.hu -, miközben a határidő április 30-ával lejár. A sajtó persze máris arra emlékeztet, hogy a segélyeket elfogadók maguk is nyilatkozatban járultak hozzá az adatok nyilvánosságához, tehát ki fog itt panaszt tenni?
Igaz sokan megjegyzik: a támogatásokat nem csak egyéni parasztok, de multik is megkapták, sőt olyanok is akik az adott területen golfpályát tartanak fenn. Csak nem itt van a gondok forrása? - teszik fel a kérdést. Az idén választási év van Németországban, így ilyen-olyan pénzek mozognak, össze-vissza az országban, ahogy az már máshol is lenni szokott.

SzabadFold.hu, 2009. április 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr551206158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása