Ismeretlenek olyan leveleket köröznek nyilván adathalász céllal, amelyekben a címzettek személyes és banki adatainak közlését kérik részben nemzetközi szervezetekre hivatkozva, az aláírás helyén Oszkó Péter pénzügyminiszter képével.

A Pénzügyminisztérium (PM) pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében nyomatékosan leszögezi: a levelek hamisítványok, semmi közük sincs sem a Pénzügyminisztériumhoz, sem a pénzügyminiszterhez, viszont megtévesztésre alkalmasak.

A pénzügyi tárca közleménye szerint a hamis levelek Pénzügyminisztériumra utaló fejléccel, csalási szándékkal készültek. A levél szövege meglehetősen zavaros, tele van magyartalan kifejezésekkel és értelmetlen mondatokkal. A felületes olvasók számára ugyanakkor azt sugallhatják, hogy a címzettek öröklés útján valamilyen pénz kifizetésére számíthatnak, ha elküldik adataikat.

Metropol.hu, 2009. május 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr671216407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása