Elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik kiraboltak egy 14 éves fiút Hollandiában. Az elkövetőknek nem volt szerencséjük, a bűncselekmény előtti pillanatok valamelyikében fotózta le őket a Google Street View kamerája.

A Google Street View egy kamerája Hollandiában pillanatokkal azelőtt rögzített két férfit, hogy megtámadtak egy fiút, elvették a pénzét és a mobiltelefonját, írja a Inquisitr.

Az áldozat egy 14 éves groningeni fiú volt, ő fedezte fel saját magát és támadóit a Google Street View-n. A fiú elment a rendőrségre, ahol már megoldatlanul félretették az ügyet, és megmutatta a képet.

A rendőrség ezután elkérte a Google-tól az eredeti fotót, azon az arcok nem voltak kitakarva. Egy nyomozó meg is találta az egyik elkövetőt. A kérdés már csak az, hogy az ügyészség számára megfelelő bizonyíték lesz-e a kép ahhoz, hogy a két férfit letartóztassák.

Paul Eidanus, a groningeni rendőrség szóvivője azt mondta, ez az első alkalom, hogy a Google Street View felvétele alapján folytattak bűnügyben nyomozást.

index.hu, 2009. június 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr561212446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása