Keddtől már letölthető lesz a Firefox 3.5, a népszerű nyílt szoftverű böngésző legújabb változata, ami első sorban kétszer gyorsabb lesz az elődjénél, és lesz benne (nem tudni miért is) pornó üzemmódnak nevezett opció, vagyis az adatvédelem kívánalmainak megfelelően az előzmények közül meg lehet határozni, hogy mi az amit nem akarunk, hogy a család többi tagja, vagy a komputer más használói is lássanak. Például, ha ajándékot rendelünk a feleségnek, vagy "véletlenül" egy pornó oldalra tévedünk, és nagyon nehezen keveredünk ki onnan.

A Firefox 3,5 fejlesztői persze számtalan más újítással is előálltak, és összesen 5000 javítás van az új programban az elődjéhez képest.

A legjobbnak tűnik az a beépített segédprogram, amivel minden videót olyan egyszerű lesz letölteni, mint egy képet. Függetlenül attól, hol és hogyan van beágyazva. Tehát nem lesz szükség külön letöltő programra. Minden on-line alkalmazás állítólag flottabbul fog működni, így az on-line képfeldolgozás is.

Praktikusnak tűnik első hallásra, hogy a böngésző összeomlásakor az újra indításnál meg lehet határozni, hogy mit akarunk újra indítani, és mi az, amit nem. Mondjuk azt az oldalt semmiképpen, amely miatt bedőlt a böngésző. Abban is sok előny lehet, hogy a böngészőbe be van építve a helymeghatározó rendszer, vagyis tudja, hogy hol is működik a PC.

Ebből következően mód van olyan információk automatikus tálalására, mint például a közelben lévő szolgáltatók, stb. Ezzel kapcsolatban a Firefox mindenkit megnyugtat, hogy nem akar senki kémkedni utána. A Firefox egy nyílt program, tehát bárki utánanézhet benne, hogy mi történik az adataival, mire használják pl. a helymeghatározást.

azta.hu, 2009. június 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr511218988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása