Szokatlan technikát vezet be a Pécsi Tudományegyetem a kimenő és bejövő levelezéssel kapcsolatban: valamennyit felbontják, tartalmát beviszik a számítógéprendszerbe, majd visszateszik a borítékba és továbbítják a címzetthez, írja a bama.hu.

A bama.hu szerkesztőségének a Pécsi Tudományegyetem egyik dolgozója jelezte, minden levele a központi számítógéprendszerbe kerül, szerinte az eljárás sérti a személyiségi jogait.

Gábriel Róbert rektor elmondta, hogy január óta fokozatosan vezetik be ezt a rendszert, a reklamáló az egyetem egy olyan egységén dolgozik, amelyiket éppen most kapcsolták be. Az utolsó határidőre, december végére az egész intézményrendszert bevonják.

Mindezt egy kormányrendelet írta elő számukra, és ez a pécsi egyetem levélforgalmát illetően gyakorlatilag azt jelenti, hogy napi 110 ezer oldalt kell beszkennelni az erre a célra alkalmazott munkaerőnek. Egy levél bevitelére mindössze 45 másodperc jut.

A rektor szerint a szoftver rendkívül okos, ettől kezdve nem lehet elveszett irat, a rendszer alkalmas határidő-figyelésre, és jelez, ha egy levélre időben nem született meg a válasz. Azt is jelzi például, amennyiben egy szerződésről hiányzik az ellenjegyzés.

A módszer az, hogy a bejövő leveleket felbontják, beszkennelik, visszateszik a borítékba, és utána a címzett megkapja. A kimenőkkel hasonló a helyzet, csak azokat nem szabad leragasztani. A rendszer arra is alkalmas, hogy gátat szabjon a magánlevelezésnek, vagyis hogy az egyetem alkalmazottai magánleveleiket az egyetem pénzén juttassák el ismerőseiknek.

index.hu (via bama.hu), 2009. július 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr991229926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása