A New York-i államügyész vádat akar emelni a népszerű Tagged.com közösségi portál tulajdonosai ellen, mivel azok megsértették az adatvédelemre vonatkozó irányelveket, visszaéltek a regisztrált tagok bizalmával, és kéretlenül küldtek reklámüzeneteket.

A webkettes oldal ez év áprilisa és júliusa között illegális módszerek bevetésével jelentős mértékben bővítette felhasználói körét, a cég megszerezte a már regisztrált személyek e-mail és IM partnerlistáját, és spam-üzeneteket küldött a gyanútlan tagok nevében a kontaktokra. Az üzemeltetők egy körüzenetben elrejtett script segítségével hozzáfértek a szükséges adatokhoz, és olyan reklámlevelet küldtek a címekre, amelyben egy az ismerősük által készített fotóalbum megtekintésére szólították fel a címzetteket, ám ehhez regisztrálniuk kellett a közösségi platformra az átvert internetezőknek. A felhasználók panaszai alapján azonban a New York-i államügyész, Andrew Cuomo pert kezdeményezne a Tagged.com-al szemben, melynek tulajdonosait a magánszféra megsértésével, versenyellenes magatartással és félrevezető reklámkampány vádjával idézne a vádlottak padjára.

Az üzemeltetők természetesen tagadják az ellenük felhozott vádakat.

prim.hu, 2009. július 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr621247209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása