A KÜRT bővítette adatmentési palettáját, így már biztosítással kombinált biztonsági szolgáltatások is elérhetők a magánszemélyek számára.

Mivel a mobil adathordozók elterjedésével már az otthoni felhasználók körében is évről évre növekszik az adatvesztések aránya - tavaly 100 ezer gigabájt magánadatot mentettek meg a KÜRT szakemberei. Digitalizált világunk természetes velejárója, hogy adatainkat számítógépen, fényképezőgépen, pendrive-on és egyéb adathordozókon tároljuk. Fényképeink, leveleink, szellemi termékünk, munkánk gyümölcse mind ezen eszközök valamelyikén lapul, és ez így is van rendjén. Az ugyanakkor nem mindig tudatosul, hogy ezek a - sokszor pótolhatatlan - adatok, azaz a digitális vagyontárgyaink, mekkora értéket képviselnek. Addig legalábbis nem, amíg az adatvesztés be nem következik. Akár személyes, akár üzleti adatokról van szó, sokszor nem csak anyagi, hanem pénzben kifejezhetetlen emocionális értékkel is bírnak.

Hazánkban egyedülállónak számít az az új szolgáltatás, amelynek fejlesztését az idén kezdte meg a KÜRT a biztosítási piac meghatározó szereplőivel együttműködve. A megoldás nem más, mint egy lakás-, és utazásbiztosításokhoz - minimális, néhány száz forintos díj ellenében - köthető adatmentés rendelkezésre állási szolgáltatás. Lényege, hogy a biztosítási szerződésben foglalt káreseményhez köthető adatvesztési esetekben a KÜRT biztosítja az ügyfél adatainak mentését, amennyiben ez technológiailag lehetséges.

"Német leányvállalatunkhoz nagy számban érkeznek olyan megoldandó esetek, amelyeknek fedezetét biztosítási szerződés, azaz biztosító társaság garantálja. Szeretnénk, ha ez a költséghatékony megoldás a magyarországi felhasználóknak is mielőbb rendelkezésére állna" - nyilatkozta Szekeres Gábor, a KÜRT Zrt. adatmentési üzletágának vezetője

Meg kell azonban említeni, hogy hiába a csúcstechnológia, ha avatatlan kezek visszafordíthatatlan károkat okoznak az adathordozón, mielőtt az a KÜRT szakembereihez kerül. "Azt javasoljuk, ha már megtörtént a baj, azonnal juttassák rendszereiket szakértő kezek közé, és ne házilag próbálkozzanak adatmentéssel" - tanácsolta Szekeres Gábor.

biztonsagportal.hu, 2009. július 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr11259819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása