A Gmail-használók egy nem dokumentált kereső operátort is bevethetnek, hogy megszabaduljanak a kéretlen levelek egy részétől. Ennek segítségével ki lehet szűrni az olyan leveleket, amelyek számunkra idegen nyelven íródtak.

Ha általában magyar, angol vagy német nyelven levelezünk, akkor csaknem biztos, hogy egy orosz vagy japán nyelvű e-mail csak a spamek számát szaporítja. Ezeket viszonylag könnyedén ki lehet szűrni a Gmail úgynevezett nyelvi szűrőjével, amit nem sokan ismernek és használnak.

Ha például az orosz nyelvű leveleket akarjuk kiválogatni, akkor a kereső kifejezéshez ezt kell írni: lang:ru

A szűrő nem csalhatatlan, de az esetek többségében helyesen ismeri fel a levél nyelvét.
A nyelvi szűrő azokon a nyelveken érhető el, amelyeket a Google fordító szolgáltatása ismer. A teljes lista itt található.

Ezeknek az ismereteknek a birtokában már könnyű a dolgunk. Létre kell hozni egy olyan szűrőt, amelyik tartalmazza azokat a nyelveket, amilyeneken nem szoktunk levelet kapni. Az OR operátorral összekapcsolt nyelvi szűrésnek megfelelő leveleket azután a bejövő üzenetek mappa kikerülésével gyűjthetjük egy külön címke alatt. Ezeket pedig időnként átnézhetjük és törölhetjük
A szűrő könnyű létrehozásához az összes nyelvet tartalmazó kereső kifejezés megtalálható itt.

techline.hu, 2009. július 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr321266733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása