Az egészségi állapotra vonatkozó adat minősített személyes adat, tehát valószínű jogsértő a kiszivárogtatás. Főleg, ha olyan papírra írja rá az orvos, amely illetéktelen kezekbe is kerülhet.

Tisztelt Zugügyvéd!

Márciusban új munkahelyre kerültem (irodai munka), ezért orvosi alkalmasságira kellett mennem. Mikor a doki nézegette a papírjaimat, nem igazán tetszett neki, hogy 5 éve eltávolítottak belőlem egy daganatot, amit 2 éve egy második műtét követett. Akkor mondta, hogy ezért csak 1 évre kapom meg az alkalmasságit. Magamban bunkóztam, de nem érdekelt tovább a dolog. A minap viszont megkaptam az általa kitöltött üzemorvosi alkalmassági másolatát, és ott az egyéb okoknál kereken leírta, hogy onkológiai kontroll. Eddig a munkahelyemen csak a közvetlen felettesem tudta (Neki még az interjún elmondtam!). Most már fogalmam sincs, hogy ki, milyen információkkal rendelkezik rólam.
Tehet ilyet egy üzemorvos? Beleírhatja konkrétan egy papírba (ami x kézen átmegy), hogy milyen, a munkavégzést nem befolyásoló betegsége van a dolgozónak?

Köszönöm!

Zugügyvéd blog, 2009. július 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr551274372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása