Egy friss felmérés azt mutatja: még mindig sokan nincsenek tisztában a levélszemét veszélyeivel, ugyanis a felhasználók közel harmada válaszol a kéretlen levelekre - derül ki az Üzenet-visszaélés Ellenes Munkacsoport (Messaging Anti-Abuse Working Group) nemrég közzétett felméréséből.

A vizsgálat során nyolcszáz észak-amerikai internetezőt kérdeztek meg spammel kapcsolatos szokásaikról. Voltak, akik pusztán kíváncsiságból vagy tévedésből reagáltak a levélszemétre, de a válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott: azért kattintott, mert érdekelte az üzenetben reklámozott termék vagy szolgáltatás. A megkérdezettek négyötöde nem tartott igazán attól, hogy egy spamen keresztül kapott rosszindulatú program levélszemétküldő zombivá változtatja a gépét - pedig ennek bizony nem kis esélye van. Jóllehet a válaszadók fele azt mondta, sose kattint levélszemétnek tűnő üzenetre, mintegy ötödük (21 százalékuk) nem használ e-mail-szűrő szoftvert vagy szolgáltatást - figyelmeztet a VirusBuster a The Register cikkére hivatkozva.

terminal.hu (via napi.hu), 2009. július 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr741274365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása