Rendkívül veszélyes lehet a gyerekekre az internet - legalábbis ha a szülők nem tartanak be néhány óvintézkedést. A www.gyerekekaweben.hu oldal ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Vírusok, kém- és trójai programok - az internet már messze nem az az egzotikus és békés hely, mint a hősidőkben. A hozzá nem értőkre leselkedő fenyegetések komoly károkat okozhatnak nem csupán a számítógépben, hanem a valós életben is: elég, ha csak egy banki hozzáférési adatokat eltulajdonító kémprogramra gondolunk.

Az internetet kicsit közhelyesen információs szupersztrádának szokás nevezni. Ez a hasonlat a veszélyek szempontjából még mindig megállja a helyét: a szupersztrádán sem küldjük át csak úgy a gyerekeinket - mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. - Nagyon nem mindegy, hogy most, a szünidőben hogyan interneteznek a gyerekek; ha ők vagy a szülők nincsenek résen, annak súlyos következményei lehetnek.

A www.gyerekekaweben.hu oldalon a Panda társadalmi szerepvállalásának részeként ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet: elmagyarázza a szülőknek a problémákat, és megoldásokat kínál.

Kockázatok

Egy egyszerű szituáció: a gyerek nyáron otthon van, és a szülők gépén internetezik. Neki még annyira sincs fogalma például a kémprogramokról, mint a szüleinek; és mivel kíváncsi, egy sor olyan oldalt is meg fog nézni, ami pontosan ilyen kémprogramokat telepít a gépre. Vajon mekkora lesz a kár?

Csak a Facebook-fiók belépési adatai kerülnek illetéktelen kezekbe, vagy netán más, érzékenyebb személyes adatok is?

hirsarok.hu (via ICTPress.hu), 2009. július 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr191275950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása