Adatvédelmi hibát mindenki elkövethet, de a világ egyik vezető biztonságtechnikai cégénél egy ilyen eset sokkal nagyobb súlyú, mint másnál.

A világ egyik legnagyobb vírusvédelmi cége, pontosabban a vállalat PR-osztálya olyan hibát követett el, ami miatt talán nem kell kételkednünk az általuk szállított szoftverek, illetve technológiák minőségében, ám egy ilyen vétség nem áll jól egy biztonságtechnikával foglalkozó vállalatnak.

A történet nem túl bonyolult: a McAfee Sydney-ben konferenciát tartott július 17-én, melyen körülbelül 800 vendéget fogadtak. A cég elismerésre méltóan egy héttel később egy körlevélben megköszönte az érdeklődőknek a részvételt, ám a levélhez az illetékes adminisztrátor egy táblázatot is csatolt, amelyben 1408 ember személyes adatai szerepeltek: nevek, telefonszámok, e-mail címek, munkáltatói adatok, sőt még az étkezési szokások is – nyilván a konferenciára előkészülve gyűjtötték ezeket össze.

Az egyik címzett, Steve Murphy lármázta fel a közvéleményt s a McAfeet is, miután a csatolmány ikonját a Flickrre is feltette. A cég az első reklamációk után gyorsan reagált, a csatolmányt állításuk szerint nem kapta meg a tervbe vett összes címzett, de a többieket arra kérték, hogy töröljék a mellékletet, emellett bocsánatot kértek az incidens miatt.

Hogy is mondta Szalacsi annak idején? Aaaaz ellen nem véd...

ITCafé.hu, 2009. július 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr921286810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása