Schiffer András azt írta: az LMP nemrégiben a BKV felügyelőbizottságától kérte azokat a dokumentumokat, amelyek állítólag Kocsis István korábbi MVM-vezérigazgató és jelenlegi BKV-vezérigazgató szerepét tisztázzák az állami cégnek milliárdos károkat okozó szállodaügyletben.

"Az LMP szerint az állampolgároknak joguk van tisztán látni a közpénzek sorsát érintő ügyekben, így mindannyiunknak jogában áll hitelesen és pontosan tájékozódni minden olyan esetben, amikor kétségek merülnek fel a közvagyonnal való felelős gazdálkodást illetően" - tette hozzá.

Mártha Imrének, az MVM vezérigazgatójának írt levelében Schiffer András a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényre hivatkozva kéri, hogy a vezérigazgató 15 napon belül bocsássa rendelkezésére az MVM Csoport 2008. első félévi tevékenységének évközi vizsgálatáról szóló dokumentumot, a felügyelőbizottság számára készített jelentést az MVM "nem engedélyesi tevékenységhez kapcsolódó ügyleteinek polgári jogi, munkajogi, társasági jogi és büntetőjogi vizsgálatáról".

Ha ez a két dokumentum nem tartalmazza az MVM tulajdonában álló horvátországi Niker cég és a Jadran nevű cég közti szállodatranzakcióról szóló jelentést, úgy Schiffer András az erről a tranzakcióról szóló jelentést is kéri, valamint annak pontos megjelölését, hogy a fenti dokumentumokat megelőző vizsgálatok mennyibe kerültek.

Az Index június 29-én írt arról, hogy Mrs. Istvan Kocsis a tulajdonosa a brit bejegyzésű, offshore hátterű Jadran Investments Limited cégnek, amely mintegy egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM egyik leányvállalatának, de szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat.

EPA (via MTI.hu), 2009. augusztus 13.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr881309899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása