Újabb német politikus sürgeti a keményebb internetezési szabályok bevezetését. Thomas de Maiziere (CDU), a Szövetségi Kancellári Hivatal jelenlegi vezetője, korábbi szászországi pénzügy-, majd igazságügyi és belügyminiszter szerint számos dologban változásokra van szükség.

"Az egyik ilyen terület az adatvédelem. Számos kérdést meg kell majd vizsgálni a közeljövőben, például hogy a vállalatok megfigyelhetik, ellenőrizhetik-e videokamerákkal a munkatársaikat vagy az ügyfeleiket, illetve hogy miként lehet megvédeni az emberek magánéletét az interneten. A pedofil tartalmak elleni hozzáférés-blokkolások miatt sokan - alaptalanul - cenzúrától tartanak. Itt egyszerűen arról van szó, hogy fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy a világhálónak teljesen szabadnak kell-e lennie."

"Nem kell-e megvédenünk az embereket a bevádolásoktól, a megalázásoktól és a komolytalan üzletekről? Úgy vélem, hogy ugyanúgy, ahogy a pénzügyi piacok esetében, az interneten is középtávon közlekedési szabályokra lesz szükség. Különben olyan félelmetes dolgokat élhetünk majd át, amelyek minden képzelőerőn túlmutatnak" - szögezte le a politikus.

Korábban Brigitte Zypries német igazságügyi miniszter védte meg az internet állami ellenőrzésére és a pedofil tartalmak eltávolítására vonatkozó német terveket, mondván: "A legfontosabb ugyanis, hogy ez a mocsok eltűnjön az internetről." Ursula von der Leyen német család-, ifjúság-, idős- és nőügyi miniszter pedig felvetette, hogy mielőbb szükség lenne egy internetes viselkedési kódex kidolgozására és alkalmazására.

SG.hu, 2009. augusztus 13.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr801309824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása