Hiába indított vizsgálatot, adott ki állásfoglalásokat lapunk megkeresésére Jóri András adatvédelmi biztos, neki sem sikerült a törvények betartására bírnia a Pénzügyminisztériumot (PM).

Lapunk ugyanis a múlt év vége óta hiába próbálja megtudni a tárcától, milyen körülmények között szereztek be nagy értékű autókat a Veres János vezette minisztériumnak akkor, amikor Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a válság miatt önmérsékletre szólította fel a tárcákat. Az ombudsman mindenesetre megállapította, hogy a minisztérium nem tett eleget az adatvédelmi törvényben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségének, így máig nem tudni például azt sem, mely állami vezetőknek szereztek még be drága gépjárműveket.

MNO.hu, 2009. augusztus 24.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr831335448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása