A nők kevesebbet tudnak az online veszélyekről, mégis ügyesebben védik ki azokat, derült ki egy felmérésből.

A PC Tools felmérése szerint a férfiak 47 százaléka ugyanazt a jelszót használja minden meglátogatott oldalon, míg ez az arány a nőknél csak 26 százalékos: nekik sokkal nagyobb biztonságban vannak az adataik.

A férfiak kétharmada minden gyanú vagy ellenőrzés nélkül rákattint a baráttól levélben kapott mellékletre, míg a nőknek valamivel kevesebb, mint a fele.

A legmeglepőbb azonban, hogy a férfiak úgy bánnak nagyvonalúan az informatikai óvintézkedésekkel, hogy 85 százalékuk hallott már arról az online kockázatokról, míg a nők 44 százaléka egyáltalán nem foglalkozik ilyesmivel.

A felmérésből kiderült az is, hogy jelentős eltérés van az egyes nemzetek között: a britek harmada soha nem frissíti biztonsági szoftverét, míg ez az arány ötszázalékos a németeknél, és hétszázalékos a franciáknál. Ugyanakkor utóbbiaknál a legjellemzőbb az egyetlen jelszó használata, 56 százalékuk nem cserélgeti a kódot, míg a angoloknak a 35 százaléka és a németeknek meg csak a 16 százaléka ilyen felelőtlen.

Index Tech blog, 2009. szeptember 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr531384825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása