Nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában az az eset, amikor egy csalódott tag közzétette az interneten a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt teljes taglistáját.

Az elkövetőt mindössze kétszáz fontos pénzbüntetésre ítélte a bíróság, mert a törvények még nem alkalmasak az ilyen ügyek szankcionálására. Azóta börtönbüntetést róttak ki a szigetországban arra az újságíróra, aki úgy szerzett értesüléseket sztárokról egy bulvárlap számára, hogy feltörte a telefonjuk postafiókját. Őt a terrorizmus elleni jogszabályok alapján marasztalták el, amely a lehallgatást bírói felhatalmazáshoz köti. Az ellentmondásos eseteket Tóth Vali, az MR1-Kossuth Rádió londoni tudósítója elevenítette fel a Hétköznapi tudomány szerdai adásában. Hallgassa meg!

MR1-Kossuth.hu, 2009. szeptember 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr461393993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása