A Toshiba bemutatta az új, StorE Art USB 2.0 hordozható merevlemezeit, amelyek a nagyobb biztonság érdekében titkosítással is védik a rajtuk tárolt adatokat.

A Toshiba külső merevlemezei leegyszerűsítik a számítógép biztonsági mentését. A beépített rázkódásvédelem, a biztonsági mentési szolgáltatások és a jelszóval védett titkosítás segítségével minden fogyasztó védekezhet a rendszer-meghibásodások, illetve a digitális tartalmak jogosulatlan elérése ellen.

Az új Toshiba StorE Art termékek mostantól Windows környezetre szabott szoftverrel is rendelkeznek. A meghajtókhoz többek között jár az NTI BackupNow EZ alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen kattintással biztonsági mentést készítsen a rendszeréről. Az NTI BackupNow EZ használatával a teljes rendszer visszaállítható, még akkor is, ha már a Windows sem indul el. Ezen felül a szoftver leellenőrzi a felhasználó rendszerét, és személyre szabott javaslatokat tesz a biztonsági mentések elvégzéséhez.

A Toshiba szerint a 250, 320, 500, 640 GB kapacitással kapható új StorE Art hordozható merevlemezein akár 142 000 digitális fényképet, 131 000 digitális zenefájlt vagy 410 letöltött digitális filmet tárolhatunk. A meghajtók tömege mindössze 155 g, méretük nagyjából egy képeslapéval egyezik meg.

Computerworld.hu, 2009. december 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr431607683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása