A katonai szintű titkosító technológiákat fejlesztő izraeli cég provokálja a hackereket, és aranyrudakat ajánl annak, aki feltöri az algoritmusát. Az előző versenyükön nem volt győztes.

250 ezer dollárra emelte hackerpályázata fődíját az izraeli Gold Lock biztonságtechnikai cég, miután az eredeti százezres díjat senki nem vitte el tőlük. A pénzért (illetve a negyedmilliós értékű aranyrudakért) a hackernek egy tízperces, titkosított hangfájlt kell dekódolni, amit bárki letölthető a cég weboldaláról.

A cég katonai szintű titkosító technológiákat fejleszt, amivel mobiltelefonokat tesz lehallgathatatlanná (vagyis lehallgatható marad a beszélgetés, csak nem értelmezhető). Az algoritmus folyton változtatja a titkosító kulcsot, ezzel teszi különösen nehézzé a dekódolást, hiszen ha sikerülne is megfejteni az eredeti hang visszafejtéséhez szükséges kódot, annak hamarosan egy másik kód veszi át a helyét.

A cég vezetője, Noam Copel a hackereket provokálva többször kijelentette, hogy a világon nincs olyan zseniális programozó, cég, vagy akár titkosszolgálat, aminek a töréshez szükséges tudás és technológia lenne a tulajdonában. A verseny február elsejéig tart, és a cég meggyőződése, hogy nem kockáztatnak sokat, mert úgysem fogja elvinni tőlük senki az aranyat.

Index Tech blog, 2009. december 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr181607717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása