Minden lefényképezett egy kilométeres útszakasz után húsz euró útpénzt vár a Google internetes óriástól a Düsseldorf közeli Ratingen városa.

Hiába izgalmas szolgáltatás a Google Street View, amivel virtuálisan végigsétálhatunk az utcákon, a keresőcég nem térképezheti fel az egész világot. Magyarországon adatvédelmi okokból nem fotózták végig Budapest utcáit, Svájcban beperelték, egy brit faluban pedig elkergették a céget.

A Németország gazdagabb vidékén, a Düsseldorf közelében lévő Ratingen városa úgy döntött, hogy jöhet a Google, ha fizet. A város tanácsa kilométerenként 20 eurós útdíjat állapított meg, így összesen 6180 eurót (1,7 millió forintot) várnak a keresőcégtől a 309 kilométernyi út lefotózásáért.

Ratingen más szolgáltatókat sem zár ki útjai és utcái lefotózásából.

Index Tech blog (via MTI), 2009. december 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr851607753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása