Jóri András adatvédelmi biztos érdeklődését is felkeltette a pécsi Tettye Forrásház Zrt. adatkezelési gyakorlata, ezért vizsgálatot indított annak tisztázására, a cég milyen adatbázisokból dolgozik.

Vizsgálatot rendelt el Jóri András adatvédelmi biztos annak tisztázására, hogy a Tettye Forrásház Zrt. honnan vette ügyfelei személyes adatait. A cég korábban azt állította, közvélemény-kutatás révén jutott az adatokhoz. Füredi Péter MDF-es képviselő korábban közölte: számos állampolgári panaszt kapott a Tettye adatkezeléséről, mivel a fogyasztóknak kiküldött szerződéstervezetekben olyan személyes adatok szerepeltek, amiket az állampolgárok nem tudattak a céggel.

A PécsiStop információi szerint új módszere a Tettyének, hogy a fogyasztóknak küldött levélben valamit szándékosan elírnak, így ha a fogyasztó visszaküldi a helyes adatokat, a cég már jogszerűen kezeli ügyfelei adatait. Jóri András adatvédelmi biztos sajtósa érdeklődésünkre annyit közölt: "a vizsgálat még tart, az adatvédelmi biztos levélben keresett meg más szerveket, és a válaszukra vár, ezért nem zárult még le az ügy".

PecsiStop.hu, 2010. február 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr681777476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása