Egy 24 éves angol tanárnő, Emma Jones öngyilkos lett Abu-Dzabiban, ahol általános iskolásokat tanított, miután egyik kollégája prostitúcióval vádolta, ami az erősen vallásos Arab Emírségekben komoly börtönbüntetéssel is járhat. A vád azután érte a fiatal tanárnőt, hogy volt fiúja állítólag közzétette Jones néhány meztelen fotóját Facebookon.

Öngyilkosságot követett el az Abu Dzabiban általános iskolai tanárnőként dolgozó 24 éves Emma Jones, miután volt fiúja állítólag meztelen képeket töltött fel róla Facebookra - írja a Daily Mail. A lány, aki 2008 óta dolgozott Khalifában a Choueifat Nemzetközi Iskola angoltanárnőjeként, attól félt, hogy a fotók miatt prostitúció vádjával börtönbe kerülhet.

Jones anyja azt mondta a lapnak, hogy lánya egyik kollégája látta a feltöltött képeket, és prostitúcióval vádolta meg Jonest. A muszlim államvallású Egyesült Arab Emírségekben ezért komoly börtönbüntetés is járhat. A lány édesanyja szerint a fotókat Emma exe, Jamie Brayley tette fel a netre, lánya tudomása nélkül.

"Egy pendrive-ot dugott Emma gépébe, arról másolt fel pár illetlen képet Emma Facebook-oldalára, Emmát meg az iskola egyik dolgozója prostitúcióval vádolta meg. Emma és George (a meggyanúsító férfi - a ford.) nem voltak jóban. [Amikor utoljára beszéltünk,] Emma azt mondta, hogy el kell tűnnie. Sírt, és majd megszakadt a szíve. Azt mondtam neki: 'Emma, akármi is történt, nem lehet olyan rossz, csak gyere haza', de ő azt válaszolta, hogy nem hagyhatja el az országot, és börtönbe fogják zárni" - idézte fel Louise Rowlands, Emma Jones anyja a lányával folytatott utolsó telefonbeszélgetését.

A telefon után néhány nappal Jones khalifai otthonában szobatársa, egy iráni tanárnő, Mona Moshki talált rá brit kolléganője holttestére. A boncolás szerint Jones valamilyen maró, mérgező hatású tisztítószert ivott, ez okozta a halálát. A helyszínelők a nadrágja farzsebében megtalálták az útlevelét, valamint a szobájában az összecsomagolt ruháit, amelyek arra utalnak, hogy Jones talán mégis az utazás mellett döntött.

A vizsgálatok egyelőre a gyilkosságot ki tudták zárni, de azt nem tudják eldönteni, hogy baleset történt-e vagy Jones szándékosan lett öngyilkos. A boncmester szerint talán inkább balesetről lehet szó, és Jones egy jelöletlen üvegből ihatott, amiről úgy gondolhatta, víz van benne.

"Bármi okból is, de Emma aggodalmát fejezte ki, hogy letartóztathatják, és börtönbe kerülhet. Úgy döntött, hogy a legjobb dolog, amit tehet, hogy elhagyja Abu-Dzabit, és visszatér Angliába. A ruhái elől voltak, az útlevele a zsebében. Ez nem olyasvalakire vall, aki öngyilkos akarna lenni" - mondta az orvos, Thomas Atherton a Daily Mailnek.

Az anya által megvádolt ex, Jamie Brayley, akitől állítólag a képek származnak viszont azt mondja, ő nem töltött fel semmiféle illetlen képet Jonesról. A harmincas éveiben járó férfi annyit elismert, hogy valóban használta volt barátnője számítógépét, de nem töltött fel róla semmiféle meztelen fotókat, többek között azért sem, mert neki sem voltak róla ilyenjei. "Emma sosem küldött magáról ilyen képeket. Nem volt az a típus" - mondta Brayley a lapnak.

velvet.hu, 2010. február 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr991791086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása