A Kingston bejelentette a DataTraveler 5000 típusjelű pendrive megjelenését, amely kormányzati szintű adatvédelmi követelményeknek is képes megfelelni.

A Kingston DataTraveler 5000 megkapta a FIPS 140-2 amerikai kormányzati számítógépbiztonsági szabvány 2-es szintű minősítését (A 3-as szintű tanúsítás jelenleg folyamatban van.) A FIPS 140-2 minősítés megszerzéséhez olyan érvényesítési folyamat szükséges, amely megfelel az amerikai Szabványügyi és Technológiai Intézet, az NIST által meghatározott szövetségi követelményeknek. Ez kulcsfontosságú, mivel számos kormányzati szerv az Egyesült Államokban kötelezővé tette a bizalmas, "használaton kívüli" adatok (az összes, nem hálózaton található adat) FIPS 140-2 szabvány szerinti titkosítását. A 2-es szint elvárásainak megfelelően a Kingston DataTraveler 5000 érzékeli a jogosulatlan hozzáférési kísérleteket, és ilyen esetekben értesíti a meghajtó felhasználóját. Emellett bekapcsolási önellenőrzést hajt végre, és minden alkalommal ellenőrzi a titkosítási mechanizmus megfelelő működését.

A Kingston DataTraveler 5000 a szabadalmazott Secured by SPYRUS technológiát alkalmazza, amely támogatja a hardveralapú, 256 bites XTS-AES titkosítást. A készülék az XTS titkosítási mód mellett ECC (Elliptic Curve Cryptography) algoritmussal teljesíti az Egyesült Államok kormánya által jóváhagyott Suite B szabványokat. Az USA kormánya, illetve a hadügyminisztériuma korábban a Suite B algoritmusokat választotta és minősítette a nemzetközi adatmegosztási környezetekben történő használatra, a titkosított és a nem titkosított alkalmazásokhoz egyaránt.

A Kingston DataTraveler 5000 2, 4, 8 és 16 GB kapacitású kivitelben érhető el. A tervek szerint a kis eszköz - választható opcióként - egy kártékony alkalmazások keresésére szolgáló alkalmazással felvértezve is piacra kerül majd.

Computerworld.hu, 2010. április 28.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr601963069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása