Egy tanulmány szerint naponta átlag 19 kéretlen levél érkezik.
A kéretlen levelek olvasása okozta munkaidőkiesés minden munkanapon 21,6 milliárd dollárnyi veszteséget okoz az amerikai gazdaságnak. Egy nemrég közzétett tanulmány szerint az amerikai munkavállalók napi átlag 2,8 percet töltenek a spamek törlésével, és majdnem 14 százalékuk át is olvassa azokat, mielőtt törölnék - emeli ki írásában a Netzwelt német internetes médium.
A Marylandi Egyetem által 1000 amerikai körében végzett kutatás szerint a megkérdezettek naponta átlag 19 kéretlen levéllel találkoznak, amelyeknek csupán a kiszűrése is rengeteg időt vesz igénybe, jelentős időkiesést okozva ezzel a munkáltatóknak, és közvetve az amerikai nemzetgazdaságnak is. A tanulmányban az is olvasható, hogy a kéretlen levelek címzettjeinek közel 4 százalékát csábították már el vásárlásra a küldött ajánlatok.

IT.news, 2005. február 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr441182953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása