Egy felmérés szerint a spamek terjedése miatt az emberek egyre kevésbé bíznak az e-mailekben. A Pew Internet and American Life Project által elvégzett kutatás azt találta, hogy az amerikai internetezőknek csak 53 százaléka bízik az e-mailekben, szemben az egy évvel korábbi 62 százalékkal.
A megkérdezettek 22 százaléka a spamek zavaró hatása miatt a korábbinál kevesebbet e-mailezik, 2004 elején még 29 százalék levelezési kedvét vették el a kéretlen levelek. Ez azt jelenti, hogy az emberek látszólag hozzászoknak a spamhez, egyre inkább megszokják annak jelenlétét.
A spamben érkező hirdetésekben szereplő cégek a legtöbbször azonban rászedik az ügyfelekiket. Sokszor hallani vállalatokról, akik jogosulatlanul kínálnak gyógyszereket, potencianövelő szereket, a kéretlen levelekben ajánlott olcsó szoftverekről pedig gyakran kiderül: kalózmásolatok.

HWSW.hu, 2005. április 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr371184907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása