A gépek problémáinak megoldásáig fel kellene függeszteni azon otthoni számítógép-használók internet-hozzáférését, akik tudtukon kívül kéretlen e-maileket (spam) terjesztenek - közölte a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC).
A szolgáltatóknak azonosítaniuk kellene a hálózataikon nagymennyiségű e-mailt kibocsátó számítógépeket, és amelyekről kiderül, hogy fertőzöttek, azokat virtuális karanténba kellene zárni - áll a bizottság közleményében. Szerintük a szolgáltatóknak a gépek "megtisztításában" és a probléma megelőzésében szintén segíteniük kellene ügyfeleiket. Az FTC azt is felvetette, hogy az internetszolgáltatók saját szervereiken keresztül továbbítsák az ügyfelek összes e-mailjét, ami viszont azokat a technikailag gyakorlott felhasználókat zavarná, akik saját szervert használnak levelezésükre.
A kezdeményezéshez Bulgáriától Peruig 25 más ország hatóságai is csatlakoztak.

HVG.hu, 2005. május 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr331189279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása