2005 végéig több mint 200 kamera figyeli a reptéren megforduló utasokat, a légikikötőbe érkező összes autó rendszámát pedig rögzítik. Adatvédelmi szakértők szerint a folyamatos megfigyelés alkotmányellenes, az csak a rendőri intézkedés során indokolt.
Nagy mértékben szigorodtak a biztonsági intézkedések a Ferihegyi repülőtéren a londoni terroreseményeket követően. Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára az Origo internetes hírújságnak elmondta, hogy az intézkedések célja, hogy a reptéren belüli forgalom még átláthatóbb legyen. Ezért növelik a biztonsági ellenőrző pontok számát, így a reptér különböző zónáiba csak arra jogosító engedélyek birtokában lehet belépni. Az elmúlt hetekben emelkedett a légikikötőben szolgálatot teljesítő rendőrök száma is.

Politikaforum.hu, 2005. augusztus 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr201189859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása