Egy év és három hónap börtönbüntetésre ítélte a New York-i bíróság az AOL internetes szolgáltató egyik volt munkatársát, mert címlistákat árult levélszemét-terjesztőknek.
Jason Smathers bocsánatot kért tettéért a bíróságon, de az nem méltányolta megbánását, hanem azt hangsúlyozta, hogy a listák segítségével a vevők hétmilliárd kéretlen reklám-mailt küldhettek szerteszét.
"Tudom, hogy rosszat tettem" - mentegetőzött az AOL volt munkatársa. A per során bűnösnek vallotta magát abban, hogy a névsorokat 28 ezer dollárért (több mint öt és fél millió forintnak megfelelő összegért) eladta valakinek, aki egy online-kaszinót akart reklámozni. Azt sem titkolta, tudta, hogy a címeket tilos továbbadni. Az AOL szerint az okozott kár minimum 300 ezer dollár - csaknem hatvanmillió forint.

HVG.hu, 2005. augusztus 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391189872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása