Megalomán tervet dédelget a Pentagon: olyan adatbázist szeretne létrehozni, amely minden felsőoktatásban tanuló diák nevét és adatait tartalmazza.
A viszonylag csendben bejelentett kezdeményezés hatalmas ellenérzést váltott ki nem csak az ilyen "ötletekre" érzékeny privacy csoportokban, hanem az érintettekben is. A tervek szerint a következő információkat tárolnák évekig mindenkiről, aki valaha megfordul az Egyesült Államok felsőoktatásában: név, születési idő, nem, cím, társadalombiztosítási szám, email-cím, faji hovatartozás, telefonszám, tanulmányi átlag, oktatási szint, felsőoktatási intézmény neve, és bármely olyan információ, amely arra utalhat, hogy az illető szívesen felcsapna katonának. A bejelentés szerint a projekt legfőbb célja, hogy segítsen a hadsereg sorozási gondjain.
A terv azonban még a Pentagon saját privacy szabályait is megsérti azontúl, hogy nyilvánvalóan veszélyezteti a diákok információs önrendelkezési jogait.

SG.hu, 2005. augusztus 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391189891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása