A közlemény szerint az APEH-ben előírás szerint rendszeresen végzett belső adatvédelmi ellenőrzése kedden derített fényt arra, hogy idén szeptember közepén a hivatal egyik dolgozója adótitoknak minősülő adatokat töltött le az APEH informatikai rendszeréről. "A vélhetően jogosulatlan adatkezelés egy évekkel ezelőtt megszűnt vállalkozás adótitkait érintette. Az azóta megszűnt cég korábban Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozott" - írja az APEH.
"Az Adóhivatal elsődleges kötelességének tekinti megvédeni minden magyar állampolgár és minden magyar vállalkozás adatait és adótitkait a jogosulatlan adatkezeléstől, attól, hogy ezekkel az adatokkal bárki visszaéljen, azokat szabályellenesen bármilyen egyéb célra felhasználja. A belső vizsgálat annak kiderítésére irányul, hogy az érintett hivatali munkatárs megsértette-e az adatvédelmi törvény vagy az APEH belső szabályzatainak előírásait. A belső vizsgálat eredményéről annak lezárulta után az APEH tájékoztatja a közvéleményt."

PolitikaForum.hu, 2005. október 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr271199274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása