Szorulnak a kínai SMS spammerek. A kínai kormány ugyanis utasította az ország legnagyobb mobilszolgáltatóját, hogy kutassa fel és vonja felelősségre azokat a munkatársait, akik a közelmúlt SMS kampányaiért felelősek.
Kínában több mint 600 millió mobiltelefon előfizető van, a kéretlen szöveges üzenetekben szétküldött reklámok pedig a legeredményesebb módját kínálják annak, hogy a hirdetők széles tömegeket érjenek el, annak ellenére, hogy ezzel kivívják az előfizetők haragját. "Az SMS spam rendkívül elterjedt ebben az országban, egyszerűen azért, mert működik. A mobilos hirdetések hatalmas piaca mindig is izgatta a befektetőket." - nyilatkozta a Reuters-nek Shaun Rein a China Market Research Group elemzőcég egyik vezetője.
Az ország állami televíziója, a CCTV a közelmúltban arról számolt be, hogy a China Mobile Shandong tartományban lévő részlegének alkalmazottjai SMS spamekkel növelik a vállalat bevételeit. A kormány ezt követően utasította az ország legnagyobb és természetesen állami kézben lévő mobilszolgáltatóját, hogy keresse meg azokat az alkalmazottait, akik a felháborodást keltő kampányért felelősek, és szabjon ki rájuk büntetést. A China Mobile mellett Kína kisebb szolgáltatóit, a China Telecom és a China Unicorn nevű cégeket is arra kérték a hivatalos szervek, hogy tiltsák ki a reklámnak ezt a formáját a rendszerükből.
Nem ez az első eset, hogy büntetést szabnak ki a mobilon hirdetőkre. A kínai vezetés már évek óta próbál leszámolni a telefonos spamekkel. A kéretlen üzenetek elleni állami fellépés 2007-ben kezdődött, amikor egy kampány során kétszázmillió kínai előfizető kapott reklámleveleket a telefonjára. A kormányzat erőfeszítései azonban mindezidáig eredménytelennek bizonyultak, annak ellenére, hogy tavaly háromszáz reklámcéget zárt be és 14 ezer SMS forrást azonosított az informatikai minisztérium.

Technet.hu, 2009. március 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr171206228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása