Azonnali hatállyal elbocsátották állásából a Lidl németországi vezetőjét, Frank-Michael Mrost, a Magyarországon is jelen lévő diszkontáruházláncnál kirobbant újabb botrány miatt.

A Der Spiegel című hetilap vasárnap megjelent számában arról számolt be, hogy a Lidl - jogellenesen - belső aktákat vezetett az alkalmazottak betegségeiről. Eszerint az áruház dolgozóinak betegállomány után egy formanyomtatványt kellett kitölteniük, és ezen a legpontosabban fel kellett tüntetniük a bajuk okát, illetve jellegét.

A Lidl németországi vezetője nem cáfolta a tényt. Elismerte, hogy e meglehetősen sajátos eszköz nem felelt meg az adatvédelem előírásainak, azt állította ugyanakkor, hogy csupán az alkalmazottak egészségi állapotáról kívántak tájékozódni. Frank-Michael Mros kijelentette, hogy az eljárást az elmúlt év végén beszüntették.

Metropol.hu, 2009. április 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr241216362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása