A kódok egyeznek a T-Mobile egyik belső dokumentumában szereplő adatokkal.

Mint arról tegnap beszámoltunk, az elmúlt hétvégén hackerek azt állították, behatoltak az amerikai T-Mobile informatikai hálózatába, és tömeges mennyiségben gyűjtöttek be bizalmas információkat a cég működésével kapcsolatban – beleértve gazdasági és előfizetői adatokat is. Az insecure.org portálra küldött e-mail tanúsága szerint a támadók már árulják a megkaparintott információkat, de eddig nem találtak komolyabb érdeklődőt – hiába próbálkoztak többek között a T-Mobile versenytársaival, a vállalatok visszautasították az ajánlatokat. "Nálunk van mindenük: adatbázisok, bizalmas dokumentumok, a szervereiken futó programok és szkriptek adatai, 2009-ig bezárólag gazdasági dokumentumok" – írták. Ezzel a magabiztos kijelentéssel kapcsolatban a témában megszólalók közül többen felvetették, vajon amennyiben hackerek valóban hozzájutottak az amerikai T-Mobile bizalmas dokumentumaihoz, mégis miért nem publikálnak belőle részleteket; az információmorzsák elhintésével ugyanis kétségkívül nagyobb érdeklődésre tarthatnának számot – már ami az állítólagosan begyűjtött adatok jövőbeli értékesítését illeti.

A T-Mobile tegnap szóvivőjén keresztül tudatta, vizsgálják az esetleges kibertámadás körülményeit, illetőleg ezzel szoros összefüggésben tanulmányozzák az insecure.org portálon publikált adatokat is. Ma pedig bejelentették: a weblapon felbukkant kódok egyeznek a saját rendszerükben tárolt egyik dokumentumban szereplő adatokkal – ugyanakkor kihangsúlyozták, az információ birtoklása önmagában nem okozhat kárt a cég ügyfeleinek.

Emlékezzünk vissza: 2005-ben már előfordult egyszer, hogy az amerikai T-Mobile hálózata kompromittálódott: akkor hozzávetőlegesen 16 millió előfizető adataihoz férhettek hozzá kiberbűnözők.

ITCafe.hu, 2009. június 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr481775887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása