A térfigyelő kamerák nem rögzíthették azt, amikor a múlt hét elején ismeretlen tettesek sertléslábakat helyeztek a Duna parti holokausztemlékműbe, ugyanis a Széchenyi rakpart érintett szakaszán az épületekre nincsenek ilyen szerkezetek felszerelve - tudta meg lapunk.

Érdeklődtünk a nyomozás jelenlegi állásáról a rendőrségnél is - kevés sikerrel.

Épp egy hete történt a Duna-parti holokausztemlékmű meggyalázása, amikor az éj leple alatt ismeretlenek sertéslábakat helyeztek a folyóba lőtt áldozatok lábbelijét szimbolizáló 60 pár bronzcipőbe. Lapunk kíváncsi volt a nyomozás állására, ezért kérdéseivel tegnap felkereste a Budapesti Rendőrfőkapitányságot (BRFK). Itt viszont érdeklődésünkre csupán egy sablonválaszt kaptunk, amelyben összefoglalták az egy hete történteket, viszont új információval már nem szolgáltak. Kérdéseink pedig voltak a nyomozás állásáról, nevezetesen: van-e a rendőrség birtokában valami kézzelfogható nyom, lehet-e tudni hányan voltak az elkövetők? Ám a sajtóosztályon csak annyit válaszoltak, hogy "folyamatban lévő ügyről a nyomozás érdekében nem szoktak nyilatkozni".

Szerettük volna azt is meg tudni, hogy vajon a Széchenyi rakpart középületein elhelyezett térfigyelő kamerák rögzítettek-e valami érdemlegeset, ám a BRFK sajtósa azzal hárította el lapunk kérdését, hogy a térfigyelő kamerák ügye mindig a helyi önkormányzat fennhatósága alá tartozik. A kerület sajtóreferensétől viszont azt tudtuk meg: noha a kerületben összesen 40 darab térfigyelő kamera található (ezeket az V. kerületi Közterület Fenntartó működteti, és nézi), ezekből viszont egy sincs azon a szakaszon, ahol az emlékműgyalázás történt. Puka Zsófia hozzátette: az emlékművet figyelő kamerákat már kihelyeztek a helyszínre az eset óta, igaz, ezt nem a kerület, hanem a BRFK tette, így a helyszín szemmeltartása is az ő feladatuk.

Nepszava.hu, 2009. június 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr671232615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása