A sajtóban megjelent téves állításokkal szemben nem kell biometrikus útlevél az Amerikai Egyesült Államokba történő utazáshoz – áll az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleményében.

Vízum nélkül utazhatunk az Amerikai Egyesült Államokba a bordó színű útlevéllel, de természetesen meg kell felelni az Amerikai Egyesült Államok vízummentességi program - Visa Waiver Program – feltételeinek, amelyről részletesen a nagykövetség honlapja ad tájékoztatást. Valamint továbbra is felhasználhatjuk az USÁ-ba történő utazáshoz a még nem lejárt amerikai vízumot tartalmazó kék színű útlevelet is.

Valamennyi régi típusú (a chip nélkül gyártott kék színű, valamint a már chippel gyártott, de ujjnyomot még nem tartalmazó bordó színű) útlevél az érvényességi ideje lejártáig használható, azok kicserélése nem szükséges.

JogiForum.hu, 2009. június 26.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr51218996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása