A Gmail felhasználók mostantól egy új, kényelmes és biztonságos módját is választhatják elfelejtett jelszavuk helyreállításának. Mobiltelefonjukra, SMS-ben érkezhet a helyreállító kód.

Eddig, ha elfelejtettük Gmail jelszavunkat, egy korábban megadott másodlagos e-mail címre kérhettünk segítséget, vagy a szintén korábban beállított biztonsági kérdésre felelhettünk. Ezeknél kényelmesebb és biztonságosabb az a megoldás, amikor egy mobiltelefonra küldött kóddal végezhetjük el a jelszó-helyreállítást.

Ehhez a Gmail beállításainál a "Módosítsa a jelszó-helyreállítási módját" linkre kell kattintani, és az itt látható SMS részénél kell megadni azt a mobil számot, ahová a helyreállító kódot fogjuk majd kérni. Mentsük el a beállítást! Ha ezután valamikor elfelejtjük a Gmail fiókunkhoz tartozó jelszót, akkor a bejelentkező oldalon a "Nem tudok bejelentkezni a fiókomba" linkre kell kattintani, majd a megjelenő oldalon be kell jelölni a "Kérjük válassza ki problémáját" felsorolás utolsó sorát, az "I can’t reset my password via SMS" opciót. Ekkor megjelenik a "Kérjen új helyreállítási kódot" hivatkozás, amire kattintva meg kell adni a felhasználónevünket, és be kell írni egy CAPTCHA-t. A helyreállításhoz szükséges kód azonnal megérkezik SMS-ben a korában megadott mobilszámra. Ezt a kódot megadva létrehozhatjuk az új jelszavunkat.

techline.hu (via infonaplo.blogspot.com), 2009. július 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr581266746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása